Lyssna på radio säkert i telefonen

Lyssnar du gärna på musik eller poddar? Då är du inte ensam. Lyssnandet är ett väldigt populärt sätt att ta till sig information eller koppla av på i dag. Många klarar sig inte utan musik och lyssnar så fort de får chansen, ofta genom sin telefon. De allra flesta mobilabonnemang som finns på marknaden i dag erbjuder kunden att surfa och streama musik genom olika appar. En av de populäraste är Spotify som har ett stort bibliotek av musik i alla möjliga genrer. I den appen finns också färdiga spellistor som passar för olika ändamål.

Populärt med poddar

Det är också populärt att lyssna på poddar eller radio genom sin mobiltelefon. Det finns många appar att använda och lyssna genom, en av dem som har mest journalistiskt innehåll är Sveriges Radios app SR Play. I den kan man lyssna både på direktsänd radio från lokala kanaler eller poddversioner. Det finns både poddversioner av hela program som tidigare har sänts live eller dokumentärer som till stor del är skapade för att fungera bra som on demand-lyssning.

Välj rätt hörlurar

Den som lyssnar mycket på musik, ljudböcker eller radio i sin telefon behöver ett par bra hörlurar med god kvalitet, öronen är känsliga och sin hörsel ska man ta hand om. Att lyssna på för hög musik i hörlurar är inte bra för hörseln och kan leda till hörselnedsättningar eller tinnitus senare i livet. Att välja bra hörlurar är alltså en bra start för den som vill lyssna på mycket radio i just hörlurar, i lugn och ro helt enkelt.

Skydda spelaren

Det är även klokt att skydda den telefon som används vid lyssning mot skador. Om du lyssnar mycket på olika ljuduppspelningsappar när du är på väg någonstans riskerar även telefonen att ta skada genom att du tar upp och lägger ner den i fickan eller väskan gång på gång. Det är lätt att tappa greppet om sin telefon på en skumpig buss och det kan gå riktigt illa om den landar fel på marken eller bussgolvet. Att skydda sin telefon mot sådana skador är egentligen väldigt enkelt. Dyrare telefoner som till exempel iphone 11 pro kan behöva ett bra skal som skydd. Ett skydd till en sådan telefon, eller till andra modeller, kostar inte många hundralappar och skyddar din telefon från de värsta stötarna och slagen.

Utbudet av radioprogram att lyssna på är enormt och tack vare apparna som erbjuder streaming eller nedladdning kan man lätt lyssna varsomhelst och närsomhelst. En bussresa på en halvtimme kan därför bli en lärorik stund för den som väljer att lyssna på en dokumentär eller ett samhällsprogram i sina hörlurar. Likaså kan bilturen med barn i bilen bli betydligt enklare med ett spännande avsnitt från barnradions breda utbud.